NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Vyzkoušený hrnkový recept na koláč den a noc. Konečně nový recept, který mě velmi příjemně překvapil.
Vyzkoušený hrnkový recept na koláč den a noc. Konečně nový recept, který mě velmi příjemně překvapil.
Vyzkoušený hrnkový recept na koláč den a noc. Konečně nový recept, který mě velmi příjemně překvapil.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Představujeme vám vyzkoušený hrnkový recept na koláč s názvem den a noc, který vás mile překvapí svou jedinečností a chutí. Tento koláč se skládá z bohatého kakaového těsta, které je dokonale doplněné krémovou tvarohovou náplní. Vrchol tohoto dezertu tvoří pečlivě poukládané broskve, které dodávají koláči svěží ovocnou chuť. Vyzkoušejte tento recept a užijte si dokonalou kombinaci chutí, která osvěží váš stůl a potěší všechny milovníky sladkého.

NejLucka NejLucka    ·   23.2.2024

Vyzkoušený hrnkový recept na koláč den a noc. Konečně nový recept, který mě velmi příjemně překvapil.

Představujeme vám vyzkoušený hrnkový recept na koláč s názvem den a noc, který vás mile překvapí svou jedinečností a chutí. Tento koláč se skládá z bohatého kakaového těsta, které je dokonale doplněné krémovou tvarohovou náplní. Vrchol tohoto dezertu tvoří pečlivě poukládané broskve, které dodávají koláči svěží ovocnou chuť. Vyzkoušejte tento recept a užijte si dokonalou kombinaci chutí, která osvěží váš stůl a potěší všechny milovníky sladkého.

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
špetka
sůl
3/4 hrníčku
krystalový cukr
1/2 hrníčku
olej
1/2 hrníčku
mléko
1 hrnek
hladká mouka
2 lžíce
kakao
1 lžička
prášek do pečiva

Krém:

500 g
jemný tvaroh
250 ml
smetana ke šlehání
3/4 hrníčku
moučkový cukr
8 plátků
želatina do krému
1 konzerva
šťáva z broskví
podle potřeby
voda
2 konzervy
broskve

Želé:

1 konzerva
šťáva z broskví
dle potřeby
voda
8 plátků
želatina do krému
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukru do tuhé pěny. Postupně zašlehejte olej a mléko. Nakonec vařečkou vmíchejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Tuto sypkou směs prosejeme. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Velikost plechu na pečení je asi 25x35 cm.
  2. Plátky želatiny namočte do broskvové šťávy. Pokud nemáte 500 ml šťávy, přidejte do tohoto objemu vodu. Nechte 10 minut odstát a poté zahřívejte, dokud se plátky želatiny nerozpustí. Nechte vychladnout.
  3. Smetanu vyšlehejte s cukrem do tuha, přidejte tvaroh a krátce vyšlehejte. Poté přidáme trochu tvarohu k vychladlé želatině a promícháme. Tuto želatinovou hmotu pak vlijeme do celé tvarohové hmoty. Promícháme a navrstvíme na těsto. Použijte plech s vyššími okraji. Krém je řidší, aby nevytekl. Odložíme do chladničky, aby ztuhl.
  4. Když tvaroh ztuhne, položte na něj půlky broskví a opatrně je přelijte připraveným želé.
  5. Želé:
    Broskvovou šťávu doplňte vodou na objem 500 ml. Namočte plátky želatiny a nechte je asi 10 minut stát. Poté směs zahřívejte na ohni, dokud se plátky želatiny nerozpustí. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout. Přilijte mírně teplé želé, dokud je celé tekuté. Používám lžíci, neliji ji celou najednou, abych nenarušila krém.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář