Žádné pečivo z obchodu. Fantastické housky za pár korun.

Recept Žádné pečivo z obchodu. Fantastické housky za pár korun.

Přidal: Triniti, 14.4.2020

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rychlé, jednoduché a uvnitř jako vata. S těstem se pracuje skvěle, vůbec se nelepí a po upečení jsou housky zvenku křupavé a uvnitř jemné jako pavučina. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Triniti, 14.4.2020

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

400 mlvoda
1/2 kostkydroždí
1 PLmáslo
1 lžičkasůl
300-400 ghladká mouka (záleží na kvalitě)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme sůl, máslo a postupně přidáváme hladkou mouku (použila jsem cca 370 g - záleží na kvalitě mouky). Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout.
  2. Když zdvojnásobilo svůj objem, těsto přendáme na pracovní desku a ještě jednou ho rukama vypracujeme.
  3. Nakrájíme na stejné kousky a vyformujeme je do tvaru housky.
  4. Housky ukládáme na pomoučený plech a necháme ještě chvíli kynout.
  5. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů, na dno trouby umístíme pekáč a necháme ho nahřát. Na povrchu housek uděláme zářez, potřeme je vodou a můžeme péct.
  6. Pekáč s housky vložíme do trouby. Do pekáče na dně trouby nalijeme vodu a troubu hned zavřeme. Pečeme asi 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit