Základní korpus ,,ZEBRA,,

Přidal: NejLucka, 19.6.2015
Kategorie: Dortový korpus, Těsta, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Když pečete klasickou piškotu, zkuste ji obohatit kakaem a dodáte jí tak skvělý dizajn zebry. Korpus ze zakysané smetany je nadýchaný, jemný a vláčný.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 19.6.2015
Kategorie: Dortový korpus, Těsta, Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Budeme potřebovat:
270 gpolohrubá mouka
240 gkr. cukr
200 gzakysaná smetana
3 ksvejce
50 gmáslo
2 lžícekakao
10 gprášek do pečiva
- Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme zakysanou smetanu, máslo pokojové teploty a dobře promícháme.
- Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečva. Připravené těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme kakao.
- Takto připravené těsto můžeme začít vrstvit. Připravíme si kulatou formu na pečení, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do středu formy navrstvíme 2-3 lžíce bílého cesta, do středu bílého těsta navrstvíme tmavé a takto je střídáme, dokud všechno nemineme.
- Těsto pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn formy.
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU