NejRecept.cz Těsta Dortový korpus Základní korpus ,,ZEBRA,,
Základní korpus ,,ZEBRA,,
Recept Základní korpus ,,ZEBRA,,
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Když pečete klasickou piškotu, zkuste ji obohatit kakaem a dodáte jí tak skvělý dizajn zebry. Korpus ze zakysané smetany je nadýchaný, jemný a vláčný.

NejLucka NejLucka    ·   19.6.2015

Základní korpus ,,ZEBRA,,

Když pečete klasickou piškotu, zkuste ji obohatit kakaem a dodáte jí tak skvělý dizajn zebry. Korpus ze zakysané smetany je nadýchaný, jemný a vláčný.

Suroviny

Budeme potřebovat:

270 g
polohrubá mouka
240 g
kr. cukr
200 g
zakysaná smetana
3 ks
vejce
50 g
máslo
2 lžíce
kakao
10 g
prášek do pečiva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme zakysanou smetanu, máslo pokojové teploty a dobře promícháme.
  2. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečva. Připravené těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme kakao.
  3. Takto připravené těsto můžeme začít vrstvit. Připravíme si kulatou formu na pečení, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do středu formy navrstvíme 2-3 lžíce bílého cesta, do středu bílého těsta navrstvíme tmavé a takto je střídáme, dokud  všechno nemineme.
  4. Těsto pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje nezačnou odlepovat od stěn formy.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář