NejRecept.cz Část dne Oběd Žampiony v trojobalu
Žampiony v trojobalu
Recept Žampiony v trojobalu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: LENULKA

Když už je to postní období, třeba vymýšlet i něco bez masa. Dnes jsem vymyslela takový oběd. Je to opravdu jednoduché jako například smažený květák. Houby stačí obalit v trojobalu (hladká mouka, vajíčko a strouhanka) a máte hotovo. Sice každý se nyní smaženým jídlům vyhýbá, ale jednou za čas si třeba dopřát i takové nezdravé věcičky. Hranolky už tedy vynechte a uvařte si aspoň brambory :) Autor: Lenulka

LENULKA    ·   10.4.2017

Žampiony v trojobalu

Když už je to postní období, třeba vymýšlet i něco bez masa. Dnes jsem vymyslela takový oběd. Je to opravdu jednoduché jako například smažený květák. Houby stačí obalit v trojobalu (hladká mouka, vajíčko a strouhanka) a máte hotovo. Sice každý se nyní smaženým jídlům vyhýbá, ale jednou za čas si třeba dopřát i takové nezdravé věcičky. Hranolky už tedy vynechte a uvařte si aspoň brambory :) Autor: Lenulka

Suroviny

Suroviny :

dle potřeby
žampiony
3 ks
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žampiony oloupeme a oddělíme nožičky. Potom je lehce osolíme a obalíme klasicky v trojobalu - mouka, vejce s mlékem a ve strouhance.
  2. Obalené žampiony smažíme ve fritovacím hrnci do růžova.
  3. Usmažené žampiony podáváme s bramborem, můžeme doplnit tatarskou omáčku, já jsem brambory posypala medvědím česnekem - a byly výborné .
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář