Žampiony v trojobalu

Když už je to postní období, třeba vymýšlet i něco bez masa. Dnes jsem vymyslela takový oběd. Je to opravdu jednoduché jako například smažený květák. Houby stačí obalit v trojobalu (hladká mouka, vajíčko a strouhanka) a máte hotovo. Sice každý se nyní smaženým jídlům vyhýbá, ale jednou za čas si třeba dopřát i takové nezdravé věcičky. Hranolky už tedy vynechte a uvařte si aspoň brambory :) Autor: Lenulka

Přidal:LENULKA, 10.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Žampiony v trojobalu

Suroviny

Suroviny :
dle potřebyžampiony
3 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
mléko

Postup přípravy

  1. Žampiony oloupeme a oddělíme nožičky. Potom je lehce osolíme a obalíme klasicky v trojobalu - mouka, vejce s mlékem a ve strouhance.
  2. Obalené žampiony smažíme ve fritovacím hrnci do růžova.
  3. Usmažené žampiony podáváme s bramborem, můžeme doplnit tatarskou omáčku, já jsem brambory posypala medvědím česnekem - a byly výborné .