Zapečené těstoviny s tuňákem a sýrem

Těstoviny byly vynikající a hlavně rychle hotové. Přijeli jsme domů před polednem a v poledne byl oběd na stole. Už jsem to tu někde asi vzpomínala, že jsem milovníkem zapečených těstovin. Mohu je na různé způsoby, s bešamelem, s rajčatovou omáčkou nebo s houbami, ale nejvíce mi chutnají s tuňákem. Pro někoho to je velmi netradiční kombinace, ale já je takto mohu. Určitě zkuste. Autor: Lacusin

Přidal:, 6.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny, Ryby
Zapečené těstoviny s tuňákem a sýrem

Suroviny

300 gsuchých těstovin
3 PLhladké mouky
0,5 lmléka
2 lžičkyplnotučné hořčice
50 gmásla
100 gmraženého hrášku
100 gkukuřice
1 konzervatuňáka
dle chutisůl
200 gtvrdého sýry

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Rozehřejte máslo, přidejte mouku a vymíchejte hladkou jíšku. Přilijte studené mléko, osolte, přidejte hořčici a míchejte do hladké omáčky, kterou nechte 3 minuty povařit.
  3. Uvařené těstoviny smíchejte s tuňákem, hráškem, kukuřicí, solí a omáčkou. Směs přendejte do zapékací mísy a zasypte strouhaným sýrem.
  4. Pečte dozlatova.