Zapečený květák se šunkou a sýrem
Máte rádi květák? Vařený, smažený nebo zapékaný? Vyzkoušejte kombinaci sýra, šunky a květáku. Vynikající pochoutka.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kskvěták
1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
2 lžícenasakaná petrželka
250 gšunka
3 ksvejce
100 mlmléka
100 gtavený sýr (Karička, veselá kráva, ...)
100 ggouda sýr
pepř
sůl
muškátový oříšek
- Květák si uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů, připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme olejem nebo máslem.
- Uvařený květák si nakrájíme na malé kousky.
- Takto připravený květák si navrstvíme do zapékací formy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečený karfiol so šunkou a syrom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU