Zapečený květák se šunkou a sýrem

Máte rádi květák? Vařený, smažený nebo zapékaný? Vyzkoušejte kombinaci sýra, šunky a květáku. Vynikající pochoutka.

Přidal:, 13.2.2015
Kategorie: Oběd
Recept Zapečený květák se šunkou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kskvěták
1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
2 lžícenasakaná petrželka
250 gšunka
3 ksvejce
100 mlmléka
100 gtavený sýr (Karička, veselá kráva, ...)
100 ggouda sýr
pepř
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy

  1. Květák si uvaříme v osolené vodě do poloměkka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů, připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme olejem nebo máslem.
  3. Uvařený květák si nakrájíme na malé kousky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Na másle si osmahneme česnek, přidáme květák, nasekanou petrželkou a dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem.
  5. Takto připravený květák si navrstvíme do zapékací formy.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Šunku si nakrájíme na proužky, přidáme rozšlehaná vajíčka s mlékem a tavený sýr - důkladně spojíme. Připravenou směs nalijeme na květák, posypeme strouhaným sýrem gouda.
  7. Pečené v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Dobrou chuť!