Zapečený květák se šunkou a sýrem

Máte rádi květák? Vařený, smažený nebo zapékaný? Vyzkoušejte kombinaci sýra, šunky a květáku. Vynikající pochoutka.

Přidal:, 13.2.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Zapečený květák se šunkou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kskvěták
1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
2 lžícenasakaná petrželka
250 gšunka
3 ksvejce
100 mlmléka
100 gtavený sýr (Karička, veselá kráva, ...)
100 ggouda sýr
pepř
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy

  1. Květák si uvaříme v osolené vodě do poloměkka.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů, připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme olejem nebo máslem.
  3. Uvařený květák si nakrájíme na malé kousky.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Na másle si osmahneme česnek, přidáme květák, nasekanou petrželkou a dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem.
  5. Takto připravený květák si navrstvíme do zapékací formy.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  6. Šunku si nakrájíme na proužky, přidáme rozšlehaná vajíčka s mlékem a tavený sýr - důkladně spojíme. Připravenou směs nalijeme na květák, posypeme strouhaným sýrem gouda.
  7. Pečené v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Dobrou chuť!