Zapečený květák se šunkou a sýrem

Recept Zapečený květák se šunkou a sýrem

Přidal: , 13.2.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Máte rádi květák? Vařený, smažený nebo zapékaný? Vyzkoušejte kombinaci sýra, šunky a květáku. Vynikající pochoutka.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.2.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kskvěták
1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
2 lžícenasakaná petrželka
250 gšunka
3 ksvejce
100 mlmléka
100 gtavený sýr (Karička, veselá kráva, ...)
100 ggouda sýr
pepř
sůl
muškátový oříšek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Květák si uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  2. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů, připravíme si formu na pečení, kterou si vymažeme olejem nebo máslem.
  3. Uvařený květák si nakrájíme na malé kousky.
  4. Na másle si osmahneme česnek, přidáme květák, nasekanou petrželkou a dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem.
  5. Takto připravený květák si navrstvíme do zapékací formy.
  6. Šunku si nakrájíme na proužky, přidáme rozšlehaná vajíčka s mlékem a tavený sýr - důkladně spojíme. Připravenou směs nalijeme na květák, posypeme strouhaným sýrem gouda.
  7. Pečené v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit