Zapékaná květáková baba

Poprvé jsem se odhodlala na pěstování květáku v mé zahradě. Vím, že je to velmi náročné na pěstování, ale kdo nevyzkouší neví. Máte i vy zkušenosti s pěstováním této zeleniny v naší oblasti? Milujeme květák v jakékoliv podobě, ať už vařený, smažený nebo grilovaný. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 4.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Zapékaná květáková baba

Suroviny

1 kskvěták
1 kgbrambory
20 dkgsýr tvrdý
2 kelímkyzakysaná smetana
4 ksvejce
1 ksčervená paprika
1 snítkapažitka
1 lžičkapepř
1 lžícemořská sůl
125 gmáslo

Postup přípravy

  1. Surový květák nakrájíme na menší kousky, přidáme nakrájenou zeleninu, nastrouhané brambory na hrubém struhadle a stejně nastrouhaný sýr, přidáme zakysanou smetanu, mäkké máslo, rozmíchaná vajíčka, pepř, sůl a nasekanou pažitku.
  2. Vše spolu důkladně promícháme a navrstvíme do vymazaného pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi jednu hodinu. Sledujeme a respektujeme vlastní troubu.