NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Závin ze šlehačkového těsta s jablky
Závin ze šlehačkového těsta s jablky
Recept Závin ze šlehačkového těsta s jablky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Nestačilo mi udělat pouze z jedné dávky, já jsem musela udělat rovnou z trojité dávky. Vyšly mi takové tři plechy :) ale zase všechny tři plechy se spapali. No ne plechy zůstaly, ale záviny na nich zmizely bleskovou rychlostí. Jsou fantastické, jemné a šťavnaté. Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   27.7.2018

Závin ze šlehačkového těsta s jablky

Nestačilo mi udělat pouze z jedné dávky, já jsem musela udělat rovnou z trojité dávky. Vyšly mi takové tři plechy :) ale zase všechny tři plechy se spapali. No ne plechy zůstaly, ale záviny na nich zmizely bleskovou rychlostí. Jsou fantastické, jemné a šťavnaté. Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat. Autor: Naďa I. (Rebeka)

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladké mouky
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
1 bal.
smetana ke šlehání 31% (200 g)
2 vejce
2 lžíce
octu
špetka
soli
6-8 ks
jablek cukr krupice
mletá skořice
strouhanka
oříšek másla
rum na potření
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Smícháme suroviny na těsto, pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.
  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.
  3. Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a dáme do vyhřáté trouby péct.
  5. Pečeme asi 30 minut při 200°C.
  6. Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář