Závin ze šlehačkového těsta s jablky

Nestačilo mi udělat pouze z jedné dávky, já jsem musela udělat rovnou z trojité dávky. Vyšly mi takové tři plechy :) ale zase všechny tři plechy se spapali. No ne plechy zůstaly, ale záviny na nich zmizely bleskovou rychlostí. Jsou fantastické, jemné a šťavnaté. Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 27.7.2018
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Závin ze šlehačkového těsta s jablky

Suroviny

500 ghladké mouky
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
1 bal.smetana ke šlehání 31% (200 g)
2 vejce
2 lžíceoctu
špetkasoli
6-8 ksjablek cukr krupice
mletá skořice
strouhanka
oříšek másla
rum na potření

Postup přípravy

  1. Smícháme suroviny na těsto, pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.
  3. Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a dáme do vyhřáté trouby péct.
  5. Pečeme asi 30 minut při 200°C.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.

Můj blog: Vaření s Tomem