NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Závin ze šlehačkového těsta s jablky
Závin ze šlehačkového těsta s jablky
Recept Závin ze šlehačkového těsta s jablky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   27.7.2018

Závin ze šlehačkového těsta s jablky

Nestačilo mi udělat pouze z jedné dávky, já jsem musela udělat rovnou z trojité dávky. Vyšly mi takové tři plechy :) ale zase všechny tři plechy se spapali. No ne plechy zůstaly, ale záviny na nich zmizely bleskovou rychlostí. Jsou fantastické, jemné a šťavnaté. Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat. Autor: Naďa I. (Rebeka)

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladké mouky
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva
1 bal.
smetana ke šlehání 31% (200 g)
2 vejce
2 lžíce
octu
špetka
soli
6-8 ks
jablek cukr krupice
mletá skořice
strouhanka
oříšek másla
rum na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Smícháme suroviny na těsto, pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout.
  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle.
  3. Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na plát, který posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí. Srolujeme v závin, konce závinu utěsníme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Záviny potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a dáme do vyhřáté trouby péct.
  5. Pečeme asi 30 minut při 200°C.
  6. Hotové záviny můžeme potřít zbytkem másla s rumem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář