Zcela fantastický cukrový koláč z kynutého těsta přelitý smetanou
Šíleně chutný a velmi jednoduchý koláček z kynutého těsta, který si velmi oblíbíte. Je extrémně šťavnatý díky smetaně, kterou se přelévá celý koláček hned po upečení. Určitě ho vyzkoušejte, stačí i jen z poloviční dávky na menší plech a budete mile překvapeni. Do těsta se přidává i máslo. Díky němu bude těsto jemné, voňavé a měkkoučké. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
250 gpolohrubá mouka
100 mlmléko
1 bal.sušené droždí
2 ksvejce
špetkasůl
150 gmáslo
100 - 150 gkr. cukr
200 mlsmetana ke šlehání
- V teplém mléce rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
- Do misky dáme vajíčka, 100 g másla a promícháme. Přidáme i špetku soli a postupně přidáváme mouku, kterou jsme prosáli přes síto. Přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme ho kynout jednu hodinu.
- Připravíme si menší formu (20x20 cm), kterou pořádne vymažeme máslem.
- Zpracované těsto navrstvíme do formy a rozložíme těsto. Ruce si potřete olejem a těsto rovnoměrně rozmačkejte do formy. Necháme kynout cca půl hodinu.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fantasztikus puha szelet tejszínnel.
KOMENTÁŘE K RECEPTU