Zdobené perníčky hned měkké

Přidal: Danula Vašíčková, 27.11.2018
Kategorie: Perníčky, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ode dneška až do Štědrého dne má náš prcek nejspíš o mlsoty postaráno. Miluje perníčky, sám si jich hromadu nazdobil, sám si je naskládal do krabiček a sám si je taky den co den plánuje dávkovat. A tyhle mají tu výhodu, že pokud dodržíte čas pečení a dobře je uskladníte, nejen, že jsou hned měkké, ale ani neztvrdnou. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 27.11.2018
Kategorie: Perníčky, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 ghladké mouky
200 gcelozrnné žitné mouky
200 gmoučkového cukru
125 gzměklého másla
125 gtekutého medu
3 ksvejce
1 lžícejedlé sody
1 lžíceskořice
1 lžíceperníkového koření
1 lžícekakaa
rozšlehané vejce na potření upečených perníčků
- Zpracovat nelepivé těsto a v igelitu strčit do lednice, nejlépe přes noc.
- Rozválet na tloušťku 0,5cm (vyvaluju přes potravinářskou folii), vykrájet potřebné tvary a ty péct na plechu s pečícím papírem 8 minut na 160 stupňů.
- Ještě horké lehce potřít rozšlehaným vejcem, krásně se pak lesknou. Jsou ihned měkké a podle autorky receptu prý netvrdnou, ale nesmějí se přepéct, to jsou pak tvrdé všechny perníčky bez rozdílu, ať už použijete jakýkoliv recept.
- Letos jsem na zdobení koupila už hotové tubičky s barevnými polevami od Dr.Oetkera, aby se prcek vyřádil.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zdobené medovníčky hneď mäkké.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Lebkuchen – direkt nach dem Backen weich an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rögtön puha mézeskalács.
KOMENTÁŘE K RECEPTU