Zdobené perníčky hned měkké

Ode dneška až do Štědrého dne má náš prcek nejspíš o mlsoty postaráno. Miluje perníčky, sám si jich hromadu nazdobil, sám si je naskládal do krabiček a sám si je taky den co den plánuje dávkovat. A tyhle mají tu výhodu, že pokud dodržíte čas pečení a dobře je uskladníte, nejen, že jsou hned měkké, ale ani neztvrdnou. Autor: Danka

Přidal:, 27.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Perníčky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zdobené perníčky hned měkké

Suroviny

500 ghladké mouky
200 gcelozrnné žitné mouky
200 gmoučkového cukru
125 gzměklého másla
125 gtekutého medu
3 ksvejce
1 lžícejedlé sody
1 lžíceskořice
1 lžíceperníkového koření
1 lžícekakaa
rozšlehané vejce na potření upečených perníčků

Postup přípravy

  1. Zpracovat nelepivé těsto a v igelitu strčit do lednice, nejlépe přes noc.
  2. Rozválet na tloušťku 0,5cm (vyvaluju přes potravinářskou folii), vykrájet potřebné tvary a ty péct na plechu s pečícím papírem 8 minut na 160 stupňů.
  3. Ještě horké lehce potřít rozšlehaným vejcem, krásně se pak lesknou. Jsou ihned měkké a podle autorky receptu prý netvrdnou, ale nesmějí se přepéct, to jsou pak tvrdé všechny perníčky bez rozdílu, ať už použijete jakýkoliv recept.
  4. Letos jsem na zdobení koupila už hotové tubičky s barevnými polevami od Dr.Oetkera, aby se prcek vyřádil.