Zdobené perníčky hned měkké

Ode dneška až do Štědrého dne má náš prcek nejspíš o mlsoty postaráno. Miluje perníčky, sám si jich hromadu nazdobil, sám si je naskládal do krabiček a sám si je taky den co den plánuje dávkovat. A tyhle mají tu výhodu, že pokud dodržíte čas pečení a dobře je uskladníte, nejen, že jsou hned měkké, ale ani neztvrdnou. Autor: Danka

Přidal:, 27.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Perníčky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zdobené perníčky hned měkké

Suroviny

500 ghladké mouky
200 gcelozrnné žitné mouky
200 gmoučkového cukru
125 gzměklého másla
125 gtekutého medu
3 ksvejce
1 lžícejedlé sody
1 lžíceskořice
1 lžíceperníkového koření
1 lžícekakaa
rozšlehané vejce na potření upečených perníčků

Postup přípravy

  1. Zpracovat nelepivé těsto a v igelitu strčit do lednice, nejlépe přes noc.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Rozválet na tloušťku 0,5cm (vyvaluju přes potravinářskou folii), vykrájet potřebné tvary a ty péct na plechu s pečícím papírem 8 minut na 160 stupňů.
  3. Ještě horké lehce potřít rozšlehaným vejcem, krásně se pak lesknou. Jsou ihned měkké a podle autorky receptu prý netvrdnou, ale nesmějí se přepéct, to jsou pak tvrdé všechny perníčky bez rozdílu, ať už použijete jakýkoliv recept.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Letos jsem na zdobení koupila už hotové tubičky s barevnými polevami od Dr.Oetkera, aby se prcek vyřádil.