Želatinová velikonoční vajíčka

Přidal: adkas, 7.3.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Chuťovky, Velikonoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už dávno jsem chtěla vyzkoušet tyto želatinová vajíčka. Velmi dobře vypadají a chuťově musím říci, že byly výborné. Autor: Adkas
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: adkas, 7.3.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Chuťovky, Velikonoce
SUROVINY
300 mlokurkové šťávy
100 mlvoda
3 lžičkyželatina v prášku
1 lžičkakr. cukr
sůl
šunka
zelenina
vařené vejce
nakládaná kapie
petrželka
- Vajíčka na širším konci naklepeme a snažíme se dostat z nich ven jejich obsah. Dobré opláchneme teplou vodou a necháme osušit. Želatinu dáme nabobtnat ve vodě a okurkové šťávě s cukrem a solí. Ohřejeme, aby se rozpustila a necháme mírně vychladnout. Je třeba stále přečíst návod na obalu, každá želatina je jiná, proto poměr vody nebo šťávy třeba přizpůsobit konkrétní želatině.
Můj blog: Adkas-tastyfood
KOMENTÁŘE K RECEPTU