Želatinová velikonoční vajíčka

Recept Želatinová velikonoční vajíčka

Přidal: , 7.3.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Chuťovky, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už dávno jsem chtěla vyzkoušet tyto želatinová vajíčka. Velmi dobře vypadají a chuťově musím říci, že byly výborné. Autor: Adkas

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 7.3.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Chuťovky, Velikonoce

SUROVINY

300 mlokurkové šťávy
100 mlvoda
3 lžičkyželatina v prášku
1 lžičkakr. cukr
sůl
šunka
zelenina
vařené vejce
nakládaná kapie
petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka na širším konci naklepeme a snažíme se dostat z nich ven jejich obsah. Dobré opláchneme teplou vodou a necháme osušit. Želatinu dáme nabobtnat ve vodě a okurkové šťávě s cukrem a solí. Ohřejeme, aby se rozpustila a necháme mírně vychladnout. Je třeba stále přečíst návod na obalu, každá želatina je jiná, proto poměr vody nebo šťávy třeba přizpůsobit konkrétní želatině.
  2. Kapii, šunku pokrájíme na drobné kousky.
  3. Můžeme vrstvit přes malou dírku do skořápky od vajíčka tak jak chceme, aby vypadaly. Po každé vrstvě zalijeme 2-3 lžičkami želatinové hmoty a nakonec vajíčka položíme do skleniček nebo do formy na vajíčka, ve které kupujete vajíčka z obchodu a šup do chladničky.
  4. Pokud se vám nechce plnit vajíčkové skořápky, můžete použít i formičky.

Můj blog: Adkas-tastyfood

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit