NejRecept.cz Maso Mleté maso Zelná fantazie - zelná rolka plněná mletým masem
Zelná fantazie - zelná rolka plněná mletým masem
Recept Zelná fantazie - zelná rolka plněná mletým masem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Určitě znáte recept, který je tradičně slovenský - plněné zelné listy mletým masem s rýží. Tato dobrota je docela náročná na přípravu, ale mám pro vás skvělou zprávu. Tento recept je mnohem méně náročnější na čas a hlavně je rychlejší a také velmi chutný. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   10.11.2019

Zelná fantazie - zelná rolka plněná mletým masem

Určitě znáte recept, který je tradičně slovenský - plněné zelné listy mletým masem s rýží. Tato dobrota je docela náročná na přípravu, ale mám pro vás skvělou zprávu. Tento recept je mnohem méně náročnější na čas a hlavně je rychlejší a také velmi chutný. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
zelí
500 g
mleté ​​maso
1 ks
cibule
100 g
vařené rýže (7 minut)
2 ks
středně velká rajčata
1 ks
vejce
podle chuti
sůl, pepř
podle potřeby
olej
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Ze zelí odstraníme košťál a takto připravenou celou hlávku vložíme do vařící vody. Pomalu se budou oddělovat listy, které budeme vybírat.
  2. Mleté maso smícháme s rýží, kterou jsme vařily ve vroucí vodě 7 minut. Pořádně osolíme a opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a trochu oleje.
  3. Na pracovní desku si připravíme pečící papír. Rozložíme zelné listy a naneseme masovo rýžovou směs. Boky listů přeložíme a pomocí pečícího papíru začneme opatrně rolovat.
  4. Připravíme si plech na pečení, vymažeme ho olejem a posypeme na proužky nakrájenou cibulí. Uložíme rolku mletého masa, mezi rolky navrstvíme nadrobno nakrájená rajčata. Zakryjeme alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme na 200 stupňů asi půl hodiny. Upečená roláda je šťavnatá a velmi chutná.
  6. My to máme rádi i pořádně vychlazené. Roládu podáváme s dresinkem ze zakysané smetany.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář