Zelné závitky (holubky)

Recept Zelné závitky (holubky)

Přidal: , 29.7.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zelné závitky (holubky). Autor receptu: IvettaG

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.7.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kshlávkové zelí
1 kgmleté maso
500 grýže
2 bal.rajský protlak
1-2 lžičkyuzená paprika (koření)
1 lžičkyvegeta pikant
1 kscibule
sůl, pepř (podle chuti)
česnek
olej na osmahnutí cibulky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uvaříme si rýži a dáme stranou ,na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř můžeme použít i česnek.
  2. Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd.
  3. Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě. Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny.
  4. Jednotlivé lupeny plníme masovo rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče. Podlijeme mírně! vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků)
  5. Hlídáme aby se zelí nespálilo. Podáváme s pečivem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit