Uvaříme si rýži a dáme stranou ,na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř můžeme použít i česnek.
Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd.
Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě. Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny.
Jednotlivé lupeny plníme masovo rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče. Podlijeme mírně! vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků)
Hlídáme aby se zelí nespálilo. Podáváme s pečivem.