Zlato našich babiček - Domácí škvarky a poctivé sádlo

Kdysi patřily škvarky k méně oblíbené pochoutce a byli za levný peníz. Dnes jsou žádaným produktem a jsou i poměrně drahé, proto si je raději udělám škvarky i sádlo sama. Dělávam z nich pomazánku, peču škvarkové pagáče, ale řeknu vám, přestože budete mnozí namítat, že nejlepší jsou čerstvě škvařené s chlebem. Je to vynikající pochoutka. Trošku nepříjemná vůně, ale se rychle vytratí ... Autor: Milka

Přidal:, 22.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Tipy a triky, Chuťovky
Recept Zlato našich babiček - Domácí škvarky a poctivé sádlo

Suroviny

5 kgslaniny na smažení
2 dlvody
sůl

Postup přípravy

  1. Slaninu omyjeme a pokrájíme na menší kousky asi 1,5 x 1,5 cm.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Vložíme do hrnce a podlijeme vodou.
  3. Ze začátku mícháme častěji, pak už jen jednou za čas, ale sledujeme škvaření.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Když jsou hotové, sádlo slijeme přes sítko, do obou částí přidáme trochu soli a pochoutka je hotová ...