Zlato našich babiček - Domácí škvarky a poctivé sádlo

Kdysi patřily škvarky k méně oblíbené pochoutce a byli za levný peníz. Dnes jsou žádaným produktem a jsou i poměrně drahé, proto si je raději udělám škvarky i sádlo sama. Dělávam z nich pomazánku, peču škvarkové pagáče, ale řeknu vám, přestože budete mnozí namítat, že nejlepší jsou čerstvě škvařené s chlebem. Je to vynikající pochoutka. Trošku nepříjemná vůně, ale se rychle vytratí ... Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 22.3.2018
Kategorie: Tipy a triky, Chuťovky, Hlavní jídla
Zlato našich babiček - Domácí škvarky a poctivé sádlo

Suroviny

5 kgslaniny na smažení
2 dlvody
sůl

Postup přípravy

  1. Slaninu omyjeme a pokrájíme na menší kousky asi 1,5 x 1,5 cm.
  2. Vložíme do hrnce a podlijeme vodou.
  3. Ze začátku mícháme častěji, pak už jen jednou za čas, ale sledujeme škvaření.
  4. Když jsou hotové, sádlo slijeme přes sítko, do obou částí přidáme trochu soli a pochoutka je hotová ...