NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Bezlepkový mango cheesecake
Bezlepkový mango cheesecake
Recept Bezlepkový mango cheesecake
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   26.8.2016

Bezlepkový mango cheesecake

Přeji krásný slunečný letní den s chutným sladkým osvěžením. Vynikající osvěžující dort s mangem. Autor: Pepe

Suroviny

Korpus:

200 g
ovesné vločky bez lepku
175 g
mleté ​​vlašské ořechy
75 g
změklé máslo
1 ks
žloutek
60 g
kokosový cukr

Náplň:

750 g
měkký tvaroh
100 g
zakysaná smetana
150 g
březový cukr
100 g
mangové pyré
3 ks
vejce
2 lžíce
citronová šťáva
2 lžíce
ovesná mouka (najemno umleté ​​ovesné vločky bez lepku)
1 lžička
vanilkový extrakt

Vrch:

1 ks
čerstvé zralé mango
100 g
mangové pyré
1 lžíce
citronová šťáva
1 lžíce
březový cukr
1 lžička
agar v prášku
1 dcl
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 25 cm. Spodní část dortové formy vyložíme papírem na pečení, boky potřeme máslem a vysypeme ovesnými vločkami.
  2. Suroviny na korpus smícháme, dokud vznikne tvarovatelná hmota, kterou vyložíme dno a boky formy. Dáme do trouby předpéct na cca 10 min při 170 ° C.
  3. Zatímco je korpus v troubě připravíme si nádivku. Kuchyňským robotem nebo metličkovým mixérem nejprve vyšleháme celá vejce a březový cukr. (1 minutu). Následně přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně smícháme.
  4. Nádivku vylijeme na vychladlý korpus a dáme péct na cca hodinu při 150 ° C, dokud okraje nejsou tuhé a střed mírně třesavý. V tomto stavu vybereme a necháme trochu vychladnout.
  5. Na vrch vychladlého koláče poklademe nakrájené čerstvé mango.
  6. V kastrolu svaříme všechny ostatní suroviny, dokud se agar zcela nerozpustí (cca 2-3 minuty). Mírně vychladlou tekutinou postupně pokryjeme vrch koláče.
  7. Dáme ještě pořádně na pár hodin vychladit a můžeme podávat.

Pepemu děkujeme za povolení ke sdílení :)

Zdroj: Kuchár Pepe

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář