NejRecept.cz Maso Vepřové maso BÍREŠSKÉ MASO
BÍREŠSKÉ MASO
Recept BÍREŠSKÉ MASO
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Pečené, varené s Ivou

Super volba na vydatný oběd. Kdo má rád zelí, určitě si pochutná. Dobrou chuť!

NejLucka NejLucka    ·   1.4.2015

BÍREŠSKÉ MASO

Super volba na vydatný oběd. Kdo má rád zelí, určitě si pochutná. Dobrou chuť!

Suroviny

Potřebujeme na 4 porce:

400 g
vepřová kýta
100 g
oravské slaniny nebo uzeného bůčku
400 g
kysaného zelí
4 lžičky
pálivé paprikové pasty
2 stroužky
česneku
2 ks
cibule
250 ml
masového vývaru
1 ks
brambora
2-3 ks
bobkové listy
1/2 lžičky
kmínu
pepř
sádlo nebo olej
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na čtyři řízky, které naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Řízky potřeme prolisovaným česnekem, paprikovou pastou, položíme na ně plátky slaniny nebo bůčku, svineme je a spojíme párátkem.
  3. Závitky ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle /oleji/, vyjmeme je z výpeku a dáme do hlubšího hrnce.
  4. Přidáme pokrájené kysané zelí, bobkové listy, kmín a vše podlijeme masovým vývarem.
  5. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak přidáme k masu se zelím. Vše spolu pár minut podusíme, přidáme očištěný a nastrouhaný brambor, přikryjeme a dusíme doměkka.
  6. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář