Chicken strips s bramborovou kaší

Už jste zkoušeli připravit kuřecí prsa s podmáslím? Nejlepší maso je tehdy, když ho necháte marinovat i celou noc. Tehdy maso krásně změkne a po vysmažení je zcela měkoučké. Já přidávám i česnek a sladkou i pikantní červenou papriku. Pokud nemáte rádi pikantní, klidně tu pálivou papriku vynechte a samozřejmě i chilli. Smažené kuřecí kousky a jako přílohu jsem podávala bramborovou kaši omaštěné máslem. Autor:

Přidal:HeMiShEk, 23.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Chicken strips s bramborovou kaší

Suroviny

2 kskuřecí prsa
0,5 lpodmáslí
na obaleníhladká mouka
podle potřebysůl, pepř
sušený česnek
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
sušené chilli
prášek do pečiva
olej

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na plátky (stripsy). Osolíme a opepříme. Dáme do mísy a zalijeme podmáslím. Promícháme a necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
  2. Pak si nachystáme mouku, kterou smícháme s práškem do pečiva. Přidáme sušený česnek, sladkou papriku, pálivou papriku, chilli, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
  3. V pánvi si rozehřejeme vrstvu oleje. Kuřecí stripsy obalíme v připravené mouce a smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. Přeji dobrou chuť.=)