Cizrnové kuličky s čokoládou, bez cukru a bez pečení

Recept Cizrnové kuličky s čokoládou, bez cukru a bez pečení

Přidal: , 1.12.2015

Kategorie: Luštěniny, Cizrna, Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Lahodný dezert je plný luštěnin a ani to na něm neznat. Sladké, chutné a nenáročné na přípravu.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.12.2015

Kategorie: Luštěniny, Cizrna, Dezerty, Nepečené dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

450 guvařená cizrna
4 lžícemedu
špetkajedlá soda
4 lžícemáslo
2 lžičkyvanilková esence
špetkasůl
3/4 hrnkunasekaná čokoláda
3/4 hrnkurozpuštěna čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do misky vložíme cizrnu a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké hmoty, do které přidáme med, sodu, máslo, vanilku a špetku soli. Znovu vymixujeme, aby se hmota dokonale spojila.
  2. Do hmoty přidáme nasekanou čokoládu a promícháme. Vytváříme kuličky o průměru 2-3 cm a odložíme je do mrazáku na 2 hodiny, aby zcela ztvrdly.
  3. Zmrzlé kuličky namočíme do čokolády a položíme je na mřížku, aby ztuhly. Tím, že kuličky byly v mrazničce, čokoláda rychle tuhne. Necháme je na talíři při pokojové teplotě odstát hodinu a můžeme podávat.

Zdroj: Mindbodygreen

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit