Čokoládové crinkles

Recept Čokoládové crinkles
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Crinkles charakterizuje popraskaná textura, která je zdobí a dodává čokoládové hmotě kontrast s polevou z moučkového cukru. Název pochází z anglického crinkles, tedy pomačkané nebo popraskané. Tyto sušenky s intenzivní čokoládovou příchutí se v Evropě obvykle připravují v čase Vánoc. Jejich historii je obtížné přesně znát, protože i mezi Německem a Belgií se spoří o svůj tradiční recept. Oblíbíte si je pro nenáročnou přípravu ale i různodost, jelikož se dají připravit iv jiných příchutích.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

225 ghořká čokoláda
60 gmáslo
2 ksvejce
100 gkrystalový cukr
225 ghladká mouka
1 lžičkavanilkový extrakt
1 lžičkaprášek do pečiva
špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Přidáme vychladlou čokoládu, vanilkový extrakt a mouku s kypřicím práškem a solí. Těsto necháme odležet v chladničce cca půl hodiny.
  3. Z těsta pak formujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Obalíme je v kr. cukru a poté v moučkovém cukru.
  4. Uložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C cca 10 minut. Měly by být na povrchu popraskané a uvnitř vláčné.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit