NejRecept.cz Sváteční pečení Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
Recept Čokoládové crinkles
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   17.1.2022

Čokoládové crinkles

Crinkles charakterizuje popraskaná textura, která je zdobí a dodává čokoládové hmotě kontrast s polevou z moučkového cukru. Název pochází z anglického crinkles, tedy pomačkané nebo popraskané. Tyto sušenky s intenzivní čokoládovou příchutí se v Evropě obvykle připravují v čase Vánoc. Jejich historii je obtížné přesně znát, protože i mezi Německem a Belgií se spoří o svůj tradiční recept. Oblíbíte si je pro nenáročnou přípravu ale i různodost, jelikož se dají připravit iv jiných příchutích.

45 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
225 g
hořká čokoláda
60 g
máslo
2 ks
vejce
100 g
krystalový cukr
225 g
hladká mouka
1 lžička
vanilkový extrakt
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Čokoládu spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Přidáme vychladlou čokoládu, vanilkový extrakt a mouku s kypřicím práškem a solí. Těsto necháme odležet v chladničce cca půl hodiny.
  3. Z těsta pak formujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Obalíme je v kr. cukru a poté v moučkovém cukru.
  4. Uložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme na 170°C cca 10 minut. Měly by být na povrchu popraskané a uvnitř vláčné.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář