NejRecept.cz Dezerty Moučníky Croissanty s lískooříškovou náplní - FOTOPOSTUP
Croissanty s lískooříškovou náplní - FOTOPOSTUP
Recept Croissanty s lískooříškovou náplní - FOTOPOSTUP
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Křehoučké croissanty plněné lískooříškovou náplní. Mňamka!

Mineralka Mineralka    ·   15.12.2014

Croissanty s lískooříškovou náplní - FOTOPOSTUP

Křehoučké croissanty plněné lískooříškovou náplní. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Kvasinky:

85 ml
mléko
1 lžička
kr. cukr
7 g
sušené droždí

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
200 ml
teplého mléka
2 ks
žloutky
50 g
kr. cukr
120 g
máslo
1 lžíce
vanilkový cukr
špetka soli
kůra z pomeranče nebo citronu

Náplň:

75 g
moučkový cukr
60 ml
voda
30 g
máslo
125 g
mleté lískové ořechy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko si zahřejeme, přidáme cukr a sušené droždí. Jemně promícháme a necháme na teplém místě odstát.
  2. V misce si prosejeme mouku, přidáme špetku soli, 50 g cukru, vanilku a nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru. Dále přidáme žloutky připravený kvásek a hněteme. Doléváme průběžně zbylé teplé mléko střídavě s měkkým máslem, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Těsto má být hladké a nelepí na ruce.
  3. Uhnětené těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout. (zdvojnásobí svůj objem).
  4. Připravíme si náplň. Do hrnce si dáme vodu, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, odstavíme z ohně a přidáme máslo. Když se nám máslo za stálého míchání rozpustilo, přidáme ořechy. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  5. Vykynuté těsto si rozválíme na tenký plát, ze kterého si nakrájíme obdélníčky. Jednu stranu nařízneme a na druhou dáme nádivku. Srolujeme, abychom nařezanou stranu dostali nahoru.
  6. Ukládáme je na papírem vyložený plech. Zakryjeme je fólií nebo utěrkou a necháme je odstát cca půl hodinu.
  7. Potřeme je rozšlehaným vaječným žloutkem a dáme zapéct při teplotě 175 stupňů cca 20-25 minut.
  8. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář