Mléko si zahřejeme, přidáme cukr a sušené droždí. Jemně promícháme a necháme na teplém místě odstát.
V misce si prosejeme mouku, přidáme špetku soli, 50 g cukru, vanilku a nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru. Dále přidáme žloutky připravený kvásek a hněteme. Doléváme průběžně zbylé teplé mléko střídavě s měkkým máslem, které jsme si nakrájeli na malé kostičky. Těsto má být hladké a nelepí na ruce.
Uhnětené těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout. (zdvojnásobí svůj objem).
Připravíme si náplň. Do hrnce si dáme vodu, přidáme cukr a necháme ho rozpustit. Když máme cukr rozpuštěný, odstavíme z ohně a přidáme máslo. Když se nám máslo za stálého míchání rozpustilo, přidáme ořechy. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto si rozválíme na tenký plát, ze kterého si nakrájíme obdélníčky. Jednu stranu nařízneme a na druhou dáme nádivku. Srolujeme, abychom nařezanou stranu dostali nahoru.
Ukládáme je na papírem vyložený plech. Zakryjeme je fólií nebo utěrkou a necháme je odstát cca půl hodinu.
Potřeme je rozšlehaným vaječným žloutkem a dáme zapéct při teplotě 175 stupňů cca 20-25 minut.
Upečené vyjmeme a necháme vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!