NejRecept.cz Část dne Oběd Cuketa v pivním těstíčku s česnekovou omáčkou
Cuketa v pivním těstíčku s česnekovou omáčkou
Recept Cuketa v pivním těstíčku s česnekovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   3.8.2017

Cuketa v pivním těstíčku s česnekovou omáčkou

Pokud ještě nemáte dost cukety, vyzkoušejte i cuketu v pivním těstíčku. Chvala bohu, cuketu už v chladničce nemám, takže už nemusím vymýšlet nové recepty, abych ji spotřebovala. Tento týden jsem už dělala cuketovou polévku, cuketové placičky a dokonce jsem už pekla i cuketovou buchtu. Tento týden opravdu poslední recept z cukety, to už jsem slíbila i doma :)))) Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
mladé cukety

Těstíčko:

200 g
hladké mouky
2 ks
vejce
0,25 l
světlého piva
špetka
soli

Na smažení:

cca 300 ml
oleje

Omáčka:

4 stroužky
česneku
4 PL
oleje
špetka
soli
1 PL
sekané petržele
1 lžička
citronové šťávy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit. Poté vysušíme ubrouskem.
  2. Vyklepneme vejce, přidáme k nim mouku, sůl a pivo a rozmícháme v hladké těstíčko.
  3. Plátky cukety namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Česnek oloupeme, přidáme k němu olej, sůl, petržel a citronovou šťávu a vymícháme hladkou omáčku.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář