Cuketa v pivním těstíčku s česnekovou omáčkou

Pokud ještě nemáte dost cukety, vyzkoušejte i cuketu v pivním těstíčku. Chvala bohu, cuketu už v chladničce nemám, takže už nemusím vymýšlet nové recepty, abych ji spotřebovala. Tento týden jsem už dělala cuketovou polévku, cuketové placičky a dokonce jsem už pekla i cuketovou buchtu. Tento týden opravdu poslední recept z cukety, to už jsem slíbila i doma :)))) Autor: Lacusin

Přidal:, 3.8.2017
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla, Chuťovky
Cuketa v pivním těstíčku s česnekovou omáčkou

Suroviny

2 ksmladé cukety
Těstíčko:
200 ghladké mouky
2 ksvejce
0,25 lsvětlého piva
špetkasoli
Na smažení:
cca 300 mloleje
Omáčka:
4 stroužkyčesneku
4 PLoleje
špetkasoli
1 PLsekané petržele
1 lžičkacitronové šťávy

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit. Poté vysušíme ubrouskem.
  2. Vyklepneme vejce, přidáme k nim mouku, sůl a pivo a rozmícháme v hladké těstíčko.
  3. Plátky cukety namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Česnek oloupeme, přidáme k němu olej, sůl, petržel a citronovou šťávu a vymícháme hladkou omáčku.