Domácí vegetariánská pizza
Bez masa, šunky či klobásky. Vynikající domácí pizza, která bude chutnat určitě každému. Dnes jsme měli chuť na domácí pizzu, ale maso jsem v chladničce nenašla a do obchodu se mi vůbec nechtělo. Tak to byla vegetariánská pizza, vždyť sem tam třeba omezit i masíčko. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
500 gpolohrubá mouka
1/2-1 šálekvoda
100 gmáslo
špetkasůl
špetkacukr
Suroviny na pizzu:
4 ksrajčata
2 kslilek
1 kspaprika
2 ksmenší cuketa
300 gtvrdý sýr
Omáčka:
200 gzakysaná smetana
1 lžičkakurkuma
3 lžícesměs provensálských bylinek
rostlinný olej
- Ze surovin na těsto vypracujeme hladkou hmotu, kterou rozválíme na velikost plechu. Vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
- Omáčka:
Zakysanou smetanu utřeme s kurkumou a bylinkami. Postupně přiléváme olej - podle chuti a hustoty (cca 2-4 lžíce). Lilek a cuketu nakrájíme na tenké plátky a osolíme je. Necháme odstát cca 10 minut a utěrkou utřeme vodu, kterou pustili. Připravíme si pánev na grilování a z obou stran lilek a cuketu grilujeme.
KOMENTÁŘE K RECEPTU