Dýňové zelí

Gramáž surovin neuvádím, protože záleží na každého chuti, čeho přidá více. Já mám raději více dýňové, tak přidávám více dýně. Pokud máte rádi více cibuli, přidejte více cibule. Někdo dokonce přidává i stroužek česneku, na chuť, ale já jsem to jednou vyzkoušela a nemohla jsem to dojíst. Mně tam prostě nepasuje. Je to zdravé jídlo, které vás zasytí a zároveň nebudete mít jak se říká kámen v žaludku. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 8.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Dýňové zelí

Suroviny

dýně hokaido
cibule
voda
hladká mouka
máslo
sůl, kmín
cukr
ocet

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na jemno. V kastrůlku si necháme zpěnit máslo a osmahneme na něm cibulku dokud nezesklovatí. Zaprášíme moukou a pořádně promícháme.
  2. Přidáme trochu vody a pak na to dáme dýni. Osolíme a okmínujeme. Dusíme do měkka.
  3. Pak už jen dochutíme cukrem a octem podle chuti. Přeji dobrou chuť.=)