Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.
Příprava zabere jen 5 minut, postačí smíchat pouze všechny suroviny. Kynutí a pečení trvá sice trošku déle a chladnutí další hodiny navíc, ale to už je minimum, které přece vydržíme. Autor: Mineralka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 hrnek = 250 ml
3 hrnkyhladká mouka
1 lžičkasušené droždí
2 lžičkysůl
1,5 hrnkuvody
podle chutisemínka
- Misku zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 8 hodin.
Ja ten recept nemůžu najit.
Jaké množství čerstvého droždí byste dali, když je zde uvedena 1 lž sušeného? Díky.
Sušené droždí se uvádí ve lžičkách a čerstvé v gramech. 1 čaj.lžička sušeného=10g čerstvého 1,5 čaj.lžičky sušeného=15g čerstvého 2 čaj.lžičky sušeného=20g čerstvého.......
1 kostka = 1 kg mouky
Dobrý den, chci si upéct chléb, našla jsem tu recept na hrníčkový chléb , ale neuvádíte tu množství ingrediencí (kolik hrnků mouky, kolik soli, vody, droždí), ani dobu pečení a hlavně na kolik stupňů se chléb peče. Děkui.Saly
vše je uvedeno v receptu :)