Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.

Recept Extra jemný hrnkový chléb i pro začátečníky, který stačí jen zamíchat vařečkou.

Přidal: Mineralka, 7.4.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Příprava zabere jen 5 minut, postačí smíchat pouze všechny suroviny. Kynutí a pečení trvá sice trošku déle a chladnutí další hodiny navíc, ale to už je minimum, které přece vydržíme. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 7.4.2020

Kategorie: Chléb, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 hrnek = 250 ml
3 hrnkyhladká mouka
1 lžičkasušené droždí
2 lžičkysůl
1,5 hrnkuvody
podle chutisemínka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny spolu s misce vařečkou promícháme, aby se dobře spojily.
  2. Misku zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 8 hodin.
  3. Když je těsto vykynuté, troubu vyhřejeme na 250 stupňů a těsto přendáme do horké skleněné mísy na pečení, kterou jsme vložili do trouby při vyhřívání.
  4. Chlebíček v misce zakryjeme pokličkou a vložíme do spodní části trouby. Pečeme 30 minut. Potom pokličku vezmeme, teplotu snížíme na 230 stupňů a pečeme dalších 20 minut - sledujeme kůrku.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Ja ten recept nemůžu najit.

Jaké množství čerstvého droždí byste dali, když je zde uvedena 1 lž sušeného? Díky.

Sušené droždí se uvádí ve lžičkách a čerstvé v gramech. 1 čaj.lžička sušeného=10g čerstvého 1,5 čaj.lžičky sušeného=15g čerstvého 2 čaj.lžičky sušeného=20g čerstvého.......

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

1 kostka = 1 kg mouky

22.4.2020, Saly odpovědět00

Dobrý den, chci si upéct chléb, našla jsem tu recept na hrníčkový chléb , ale neuvádíte tu množství ingrediencí (kolik hrnků mouky, kolik soli, vody, droždí), ani dobu pečení a hlavně na kolik stupňů se chléb peče. Děkui.Saly

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

vše je uvedeno v receptu :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit