Fantastické měkkoučké pečené buchty

Když jsem dělala tento recept, měla jsem dva pomocníky - mého 4,5 letého syna a 10 letou neteř. Tvary nejsou sice dokonalé, ale děti se velmi těšili, že mohou pomáhat. Plnily jsme nutelou a povidly. Chuť byla výborná a tím, že to kyne spolu s máslem to je super. Máslo s cukrem vsákne a zcela provzdušní těsto. Jsou měkké i druhý den. Autor: Jaja

Přidal:, 20.3.2019
Kategorie: Buchty, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastické měkkoučké pečené buchty

Suroviny

1 kostkadroždí
3 lžícekr. cukr
300 mlmléka
200 mlvoda
800 ghladká mouka
200 gmáslo
100 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme kvásek. V troše teplého mléka rozpustíme lžíci cukru a přidáme droždí. Zamícháme a necháme při pokojové teplotě stát asi 15 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Máslo rozpustíme v menším hrnci a přidáme cukr - necháme rozpustit. Odložíme bokem.
  3. Když máme hotový kvásek, přidáme ho k ostatním surovinám a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po vykynutí rozválíme na hrubší plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme nutelou nebo povidly. Uzavřeme do buchtičky a ukládáme spojem dolů do vymazaného pekáče.
  5. Povrch polijeme rozpuštěným máslem s cukrem a necháme kynout ještě půl hodinu. Potom dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky