Fazolová polévka

Fazolová polévka podle sonizny

Přidal:, 30.10.2015
Kategorie: Polévky, Luštěniny, Fazole, Husté polévky, Fazolová
Recept Fazolová polévka

Suroviny

Na vývar:
500 guzená žebra
200 gmrkev
100 gpetržel
1 kscibule
1,3 lvoda
3 ksnové koření
5 kspepř celý
2 ksbobkový list
1/2 lžičkysůl
Na dokončení:
250 gfazol
100 gmrkev
4 lžícesádlo
2 lžícemouka hladká
1 kscibule
1 lžičkakmín drcený
7 gsůl
7 gpepř mletý
2 lžícemajoránka
2 stroužkyčesnek
1,5 lžičkypaprika sladká mletá

Postup přípravy

  1. Fazole si namočíme přes noc ve vodě.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Nyní si připravíme vývar: Oloupeme mrkev, petržel a horní vrstvu cibule, dáme do hrnce. Přidáme uzená žebra, nové koření, pepř, bobkový list a vodu. Vaříme aspoň 1,5 hod. Osolíme podle chuti. Slijeme a vývar si ponecháme. Zeleninu můžeme vyhodit, žebra obereme a maso použijeme buď do polévky nebo do jiného receptu.
  3. Cibuli si nakrájíme na jemno a osmahneme ji na sádle dozlatova. Zasypeme paprikou, moukou a kmínem a ještě chvíli smažíme.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Poté zalijeme připraveným vývarem a přidáme oloupanou a nastrouhanou mrkev a fazole.
  5. Vaříme 30 minut doměkka.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  6. Poté dochutíme česnekem a majoránkou. Podle chuti osolíme a opepříme.