Frankfurtská omáčka s jasmínovou rýží

Frankfurtská omáčka s jasmínovou rýží od Adddy

Přidal:, 14.3.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne
Recept Frankfurtská omáčka s jasmínovou rýží

Suroviny

600 gvepřového masa
150 gšunkového salámu
1 ksvětší cibule
dle chutisůl, pepř
dle chutimletá paprika, mletý kmín
hladká mouka na zahuštění
jasmínová rýže jako příloha

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibuli na drobno, maso na kostky. Osmažíme cibuli na oleji do zlatova, přidáme maso a opékáme, až pustí šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a mletý kmín. Přiklopíme pokličkou a chvíli dusíme, pak teprve podlijeme vodou a dusíme do měkka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Chvíli před koncem přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky. Je-li maso měkké, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
  3. Podáváme s jasmínovou rýži (lze i knedlík, těstovina). Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie