Houby v sladkokyselém nálevu

Recept Houby v sladkokyselém nálevu

Přidal: , 13.4.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Houby v sladkokyselém nálevu Vám jistě zachutnají. Domácí a chutné. Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.4.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Sladkokyselý nálev:

1 lvody
0.5 locta
25 gsoli
100 gcukru

Koření (pohár 0,37 l):

1 ksmenší bobkový list,
3-5 bobulekpepře
3-5 bobuleknového koření
1/4 lžičkyhořčičného semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do sklenice dáme pepř, 2-3 plátky cibule, do 1/3 nálev a očištěné a předvařené (předvaříme v okyselené vodě na 1 l vody, 1/2 lžičky kyseliny citrónové 2-3 min.) houby. Pokud třeba dolijeme ještě nálev. Vrchní vrstva hub s nálevem je 1 cm od okraje sklenice (pokud přidáme olej, tak 1,5 cm od okraje). Sklenice uzavřeme a sterilizujeme 20 minut při teplotě 80 - 85 ° C. Pokud chceme připravit houby s olejem, přidáme 1 PL oleje na jeden pohár hub.
  2. Příprava hub na sterilizaci: Houby zbavíme hrubých nečistot už při sbírání. Před mytím je očistíme, vykrojíme nevhodné části a roztřídíme. Drobné houby se dají sterilizovat celé, při větších můžeme zvlášť pokrájet klobouk a košťály na plátky. Houby dáváme do sklenic syrové nebo předvařené. Tvrdé a hořké houby předvaříme v okyselené vodě (1 l vody, 1/2 lžičky kyseliny citrónové). Vaříme je 2-3 minuty podle velikosti a druhu. Houby po předvaření ochladíme ve studené vodě a plníme je do sklenic s menším obsahem.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit