Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší

Hovězí kostky s vajíčkem a nadýchanou bramborovou kaší. Autor: Karambola

Přidal:, 15.2.2016
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Hovězí kostky s vejcem a bramborovou kaší

Suroviny

Maso:
400 ghovězí zadní
5 lžicolej
3 ksmenší cibule
3 ksvejce
sůl, pepř
gulášové koření
majoránka
Příloha:
brambory
máslo
sůl, petrželka
mléko

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ve větším hrnci (v tlakovém hrnci to budete mít dříve) orestujeme na rozpáleném oleji cibuli, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Když se maso zatáhlo, zalijeme ho vodou a necháme dusit zakryté pokličkou cca 1,5 hod. - Záleží na velikosti kostek masa. Osolíme, opepříme.
  3. Brambory klasicky uvaříme v osolené vodě, scedíme, přilijeme trochu mléka, pidáme kostku másla, osolíme, přidáme petrželku a vymixujeme nebo protlačíme na jemnou kaši.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Když máme maso hotové, uvařená vejce (bílky a žloutky oddělíme) nakrájíme na malé kostičky. Uvařené žloutky rozmixujeme vidličkou v malém množství šťávy z masa a přidáme k celému masu - žloutek nám udělá hustou omáčku. Přidáme nakrájené bílky a promícháme.