Hovězí nudličky s rýží

Ingredience uvádím na 1 porci. Ve většině případech postačí na jednu porci 50 g rýže. Pokud jste větší papkáč, přidejte si více rýže, ale tato dávka je doporučená na jednu porci. Pokud budete hladový za několik hodin, můžete si přece naložit znovu. Nepapajte najednou velké porce, ale dejte si menší porci více krát za den. Jednoduché a přitom tak chutné. Nemáte co zkazit a přidat můžete cokoli, či zeleninu, či různé koření. Autor: Morjana

Přidal:, 17.1.2017
Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd
Recept Hovězí nudličky s rýží

Suroviny

1 porce:
110 ghovězího /nejlépe roštěnky/
5 golivového oleje
50 gmrkve
20 gfazolových lusků
20 ghrachový lusků
20 gčervené cibule
300 mlkuřecího vývaru
špetkasoli
dle chutipepř
50 grýže
5 gsójové omáčky

Postup přípravy

  1. Hovězí nakrájíme na nudličky (krájíme přes vlákno, aby maso bylo na skus měkké).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Nudličky necháme na 10 až 15 minut marinovat v olivovém oleji.
  3. Připravíme si rýži – omyjeme a následně podusíme nebo uvaříme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Až je rýže hotová, samotné nudličky zprudka a rychle orestujeme po dobu 3 až 4 minut na pánvi.
  5. Přidáme zeleninu (rychle promícháme) a zalijeme trochou kuřecího vývaru. Nakonec přidáme červenou cibulku.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. V závěru přidáme sójovou omáčku (maso by mohlo zhořknout a ztvrdnout).