Hrnkový recept na pizza těsto

Tento recept je pro milovníky hrníčkových receptů. Nepotřebujete žádnou váhu, žádné odměrky, postačí vám pouze jeden klasický hrnek o objemu 200 ml a můžete začít. Pizza těsto je někdy velmi složité, je nutné těsto nechat kynout i 2 hodiny (alespoň co se týká originálních receptů na pizzu), ale toto je mnohem jednodušší a po upečení křupe pod zuby :) Někdy plním i okraje uzeným sýrem nebo šunkou. Autor: diabambulka

Přidal:admin, 2.1.2017
Kategorie: Tipy a triky, Hlavní jídla
Hrnkový recept na pizza těsto

Suroviny

7 gsušené droždí
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkykr. cukr
1 hrnekteplá voda
2,5 hrnkuhladká mouka
2 PLolivový olej
2 PLhrubá mouka

Postup přípravy

  1. V misce připravíme kvásek - smícháme droždí, cukr a teplou vodu. Odložíme stranou - necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé velké misce smícháme mouku, olivový olej, sůl a kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout zakryté bavlněnou utěrkou cca půl hodinu.
  3. Pak těsto dáme na vymazaný plech, rukama roztáhneme do požadovaného tvaru a můžeme ukládat různé suroviny, které máme doma v lednici.
  4. Nezapomeňte do rajčatové omáčky /základ na pizzu/ přidat i prolisovaný česnek a oregano. Bez těchto surovín to není ono :)

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka