Hrnkový recept na pizza těsto
Tento recept je pro milovníky hrníčkových receptů. Nepotřebujete žádnou váhu, žádné odměrky, postačí vám pouze jeden klasický hrnek o objemu 200 ml a můžete začít. Pizza těsto je někdy velmi složité, je nutné těsto nechat kynout i 2 hodiny (alespoň co se týká originálních receptů na pizzu), ale toto je mnohem jednodušší a po upečení křupe pod zuby :) Někdy plním i okraje uzeným sýrem nebo šunkou. Autor: diabambulka
Přidal: NejLucka, 2.1.2017
Kategorie: Pizza těsto, Těsta, Oběd, Část dne, Tipy a triky
SUROVINY
7 gsušené droždí
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkykr. cukr
1 hrnekteplá voda
2,5 hrnkuhladká mouka
2 PLolivový olej
2 PLhrubá mouka
- V misce připravíme kvásek - smícháme droždí, cukr a teplou vodu. Odložíme stranou - necháme vzejít kvásek.
- V druhé velké misce smícháme mouku, olivový olej, sůl a kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout zakryté bavlněnou utěrkou cca půl hodinu.
- Pak těsto dáme na vymazaný plech, rukama roztáhneme do požadovaného tvaru a můžeme ukládat různé suroviny, které máme doma v lednici.
- Nezapomeňte do rajčatové omáčky /základ na pizzu/ přidat i prolisovaný česnek a oregano. Bez těchto surovín to není ono :)
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčekový recept na pizza cesto.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Przepis na sypane ciasto na pizzę.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein Tassenrezept für Pizzateig an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bögrés pizzatészta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU