Klasický bramborový salát a řízek

Klasický bramborový salát a např. řízek je dobrá příloha :) Autor: Naďa

Přidal:, 9.10.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Oběd
Recept Klasický bramborový salát a řízek

Suroviny

Budeme potřebovat:
800 gsalátových brambor
2 ksmrkve
1 ksmalá petržel
kousekceleru
3 ksnatvrdo uvařená vejce
2 kskyselé okurky
1 ksšalotka
malá konzerva sterilovaného hrášku
4 lžícemajonézy Delikátní /Hellmanns/
1 lžícedijonské nebo plnotučné hořčice
1 lžíceocta
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky /můžeme použít strunový kráječ/. Kořenovou zeleninu, okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku.
  3. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.
  5. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a znovu promícháme. Doladíme chutě a necháme vychladit. A např. řízek je dobrá příloha :)Tip: Jahodový džem bez chemie

Autor: Naďa I. (Rebeka)