Klasický bramborový salát a řízek

Přidal: rebeka, 9.10.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Klasický bramborový salát a např. řízek je dobrá příloha :) Autor: Naďa
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 9.10.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
800 gsalátových brambor
2 ksmrkve
1 ksmalá petržel
kousekceleru
3 ksnatvrdo uvařená vejce
2 kskyselé okurky
1 ksšalotka
malá konzerva sterilovaného hrášku
4 lžícemajonézy Delikátní /Hellmanns/
1 lžícedijonské nebo plnotučné hořčice
1 lžíceocta
sůl, pepř
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky /můžeme použít strunový kráječ/. Kořenovou zeleninu, okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut.
- Na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku.
- Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit.
- Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme.
- Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a znovu promícháme. Doladíme chutě a necháme vychladit. A např. řízek je dobrá příloha :)
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Klasický zemiakový šalát a rezeň.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Klasyczna sałatka warzywna i kotlet.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Klassischer Kartoffelsalat mit Schnitzel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Burgonyasaláta sült húsokhoz.
KOMENTÁŘE K RECEPTU