Klasický smažák s bramborami
K tomuto jídlu snad netřeba ani recept. Ale tak přece, jsou zde nějaké začátečnice a když si já vzpomenu na moje začátky, tak jsem nevěděla ani co je to trojobal. Nevěděla jsem, jestli první mám sýr namočit do vajíčka, či do mouky a tak jsem si to ještě za svého mládí zapsala do mého sešitu. Z té jedné věty mi je do dnešního dne směšno. Ale tak každý se učí, každý chce být dokonalý a toto jídlo je jídlo našeho dětství, opekaček, výletů, ...., tak proč si ho nepřipravit i dnes. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
eidamové plátky 40 nebo 30
hladká mouka
vejce
strouhanka
sádlo na smažení
- Sýr si pořídíme v celku nebo si ho dáme nakrájet už v obchodě na asi 7 mm kousky. Zvyknou prodávat i balené, ale já jsem spíše za ty, které vám nakrájí přímo před očima, je to vždy čerstvější.
- Obalíme nejdříve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Já například sýr obaluji ve vajíčku a ve strouhance třikrát, aby byl obal hrubší a křupavější. Takže mouka, vajíčko, strouhanka, vajíčko, strouhanka, vajíčko a strouhanka.
- Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran na mírném plameni.
- Po vysmažení ukládáme na papírový ubrousek, abychom jsme neměli sýr až takový mastný.
- K tomu příloha vařené brambory s máslem a petrželkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU