NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Karlovarské knedlíky Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem
Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem
Recept Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Vynikající příloha - knedlíky ze staršího pečiva. K omáčce a masu jsou opravdu vynikající. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   6.10.2015

Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem

Vynikající příloha - knedlíky ze staršího pečiva. K omáčce a masu jsou opravdu vynikající. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
starší pečivo
2 ks
vejce
3 ks
cibule
4 plátky
šunka nebo slanina
mléko podle potřeby
sůl, pepř
muškátový oříšek
oregano
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Starší pečivo nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekanou petrželkou a oregano.
  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu. Osmaženou slaninu s cibulí přidáme k pečivu s petrželkou a oreganem, přidáme vidličkou rozšlehané vajíčka a promícháme.
  3. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl, pepř. Podle potřeby přilijeme mléko (dostaneme lepivou hmotu). Necháme odstát 15-20 minut.
  4. Připravíme si potravinářskou fólii, do které budeme balit připravenou hmotu. Fólii důkladně z obou stran uzavřeme a vaříme cca 20 minut v osolené vodě. Tyto knedlíky můžeme skladovat v mrazničce ješte před vařením. Před použitím je necháme rozmrazit a vaříme ve vroucí vodě.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář