NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Karlovarské knedlíky Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem
Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem
Recept Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   6.10.2015

Knedlíky ze staršího pečiva s petrželkou a oreganem

Vynikající příloha - knedlíky ze staršího pečiva. K omáčce a masu jsou opravdu vynikající. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
starší pečivo
2 ks
vejce
3 ks
cibule
4 plátky
šunka nebo slanina
mléko podle potřeby
sůl, pepř
muškátový oříšek
oregano
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Starší pečivo nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekanou petrželkou a oregano.
  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu. Osmaženou slaninu s cibulí přidáme k pečivu s petrželkou a oreganem, přidáme vidličkou rozšlehané vajíčka a promícháme.
  3. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl, pepř. Podle potřeby přilijeme mléko (dostaneme lepivou hmotu). Necháme odstát 15-20 minut.
  4. Připravíme si potravinářskou fólii, do které budeme balit připravenou hmotu. Fólii důkladně z obou stran uzavřeme a vaříme cca 20 minut v osolené vodě. Tyto knedlíky můžeme skladovat v mrazničce ješte před vařením. Před použitím je necháme rozmrazit a vaříme ve vroucí vodě.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář