Koláčky z Telče

Kynuté těsto, tvarohová nádivka a vrch posypaný moučkovým cukrem. Výborné koláče z Telče. Autor: siesta

Přidal:, 28.6.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Recept Koláčky z Telče

Suroviny

Na těsto:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
150 gmásla
150 gsádla
2 ksvejce
3 lžícemléka
50 gkvasnic
1 lžícecukru
Tvarohový náplň:
2 kostkyměkkého tvarohu
1 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
krystalový cukr dle chuti
Dále budeme potřebovat:
2 ksvejce
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Do ohřátého mléka přidáme kvasnice a cukr a necháme vzejít kvásek. Máslo se sádlem rozehřejeme, přidáme mouku, vejce a vzešlý kvásek a zpracujeme hladké těsto. Na teple necháme vykynout.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Těsto rozválíme na vále a krájíme na čtverečky (bude jich cca 30). Na každý kousek dáme tvarohovou náplň (tvaroh smícháme s vejcem a cukrem dle chuti) a zabalíme jako buchty. Rozehříváme troubu.
  3. V jedné misce rozšleháme vajíčka, do druhé si vysypeme moučkový cukr. Zabalené koláčky vrchem namočíme do vajíčka a pak do cukru a klademe na vymazaný plech.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Necháme nakynout, dokud se nerozehřeje trouba, pak pečeme cca 30 minut. Koláčky se trošku rozšklebí.
    Nejlepší jsou hned po zchladnutí :-)