Koprovka s vejci a kynutým knedlíkem

Byla jsem na návštěvě u kamarádky a ta mě mě pohostila svým obědem a mě hned napadlo: mňam udělám si podle její receptu o víkendu. Recept byl klasický a já jsem zůstala věrná její chuti a tak jsem se hned druhý den pustila do přípravy. Vznikl z toho chutný oběd, ze kterého mi ještě zůstalo i na večeři. Ale pouze jedna porce, bohužel. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 8.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Koprovka s vejci a kynutým knedlíkem

Suroviny

100 gmásla
3 lžícehladké mouky
cca 1000 mlmléka
kelímeksmetany ke šlehání 31%
dle chuticukr, sůl, ocet, bílý pepř
svazekčerstvého kopru
vejce natvrdo k podávání
knedlík

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou naředíme chladným mlékem cca 400 ml, přidáme smetanu, osolíme, osladíme dle chuti, přidáme ocet a za občasného míchání na mírném plameni prováříme 20 minut.
  2. V průběhu vaření doléváme mléko.
  3. Nakonec přidáme najemno nasekaný kopr a už nevaříme. Výsledná chuť omáčky by měla býti spíše sladká.
  4. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a knedlíkem.

Můj blog: Vaření s Tomem