NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vosí hnízda a úlky Křehké škoricové hnízda, které díky nadýchanému vanilkovému krému změní váš pohled na dezerty!
Křehké škoricové hnízda, které díky nadýchanému vanilkovému krému změní váš pohled na dezerty!
Recept Křehké škoricové hnízda, které díky nadýchanému vanilkovému krému změní váš pohled na dezerty!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Škoricové hniezda je sladké pečivo, ktoré zbožňujú všetci. A poliate pudingom ostávajú dlho vláčne a chutné, je to úplne nový rozmer, určite vyskúšajte!

Mishenka Mishenka    ·   27.4.2023

Křehké škoricové hnízda, které díky nadýchanému vanilkovému krému změní váš pohled na dezerty!

Škoricové hniezda je sladké pečivo, ktoré zbožňujú všetci. A poliate pudingom ostávajú dlho vláčne a chutné, je to úplne nový rozmer, určite vyskúšajte!

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
130 ml
mlieko
15 g
kryštálový cukor
1/2 ks
droždie
1 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
170 g
jogurt
štipka
soľ

Plnka:

100 g
maslo
3 lyžičky
škorica
120 g
kryštálový cukor

Poleva:

1 ks
vanilkový puding
2-3 lyžice
kryštálový cukor
0,5 l
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Urobíme si kvások z mlieka, droždia a cukru.
  2. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami na cesto a necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Medzitým si v hrnci roztopíme maslo a zmiešame s cukrom a škoricou. To bude plnka.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme plnkou, zavinieme, nakrájame na asi 3-4cm široké slimáčiky a poukladáme na vopred vymastený a vysypaný plech.
  5. Pečieme 30 minút na 180st.
  6. Nakoniec si uvaríme puding a nalejeme ho na ešte horúce slimáky. Všetko necháme vychladnúť a potom podávame. Samozrejme, ak niekto nechce, tento krok môže vynechať a rovno sa pustiť do baštenia.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář