Krémové italské řezy
I když vypadá tento koláček složitě, je zcela jednoduchý. Krém s chutí vanilky a vrch ozdobený čokoládou.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
400 gpolohrubá mouka
5 ksvejce
12 lžickr. cukr
200 mlolej
1 bal.prášek do pečiva
1 lžícekakao
Krém:
1 lmléko
6 lžickr. cukr
6 lžichladká mouka
1 luskvanilka nebo 2 bal. vanilkový cukr
250 gmáslo
100 gčokoláda
- Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Těsto rozdělíme v poměru 1 : 2 a do menší části přidáme kakao. Promícháme a připravíme si jeden větší plech na pečení a jeden plech na pečení, který je o polovinu menší. Na větším plechu budeme péct bílé těsto a na menším (polovičním) plechu budeme péct kakaové těsto.
- Těsta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut. Světlé těsto překrojíme na polovinu.
- Z mléka, cukru, mouku, vanilky uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. 200 g másla vyšleháme do pěny, postupně zašleháme pudink a vymícháme hladký krém.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Krémes olasz szelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU