Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou
Máme ze včerejšího oběda. Autor: Naďa I. /Rebeka/
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
plátky krkovice
koření Farmářský steak
olej
cibule
brambory
sůl
kmín
mletá sladká paprika
0,5 kelímku 30 smetany ke šlehání
- Plátky krkovice bez kostí trochu naklepeme, nařízneme okraje a okořeníme oblíbeným kořením. Já jsem dala Farmářský steak od Vitany. Zakápneme olejem a necháme chvilku uležet. Mezi tím si cibuli nakrájíme na kroužky a na troše oleje ji usmažíme dozlatova.
- Cibuli trochu osolíme, bude dříve a hezky rovnoměrně usmažená. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček nebo zapékací misku zlehka vymažeme olejem, poklademe na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme, lehce zasypeme sladkou mletou paprikou.
- Na brambory dáme osmaženou cibuli, pak maso, které jsme před tím zprudka z obou stran opekli v pánvi, a nahoru zbylé brambory. Přiklopíme a necháme v troubě na 200 st. zapékat půl hodiny.
- Pak přidáme půl kelímku 30% smetany ke šlehání, opět přiklopíme a pečeme další půl hodiny. Pak víko odklopíme a necháme dojít na barvu a vydusit na máslíčko.
Autor: Naďa I. /Rebeka/
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krkovička zapečená so zemiakmi a šľahačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Karkówka zapiekana z ziemniakami i śmietaną kremówką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nackensteaks mit Kartoffeln und Sahne überbacken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Hagymával és tejszínnel sült puha sertéstarja.
bylo to vyborne fantasticke mnamka