NejRecept.cz Část dne Oběd Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí
Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí
Recept Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Koolinar

Vynikající křupavá pizza bez použití droždí. Ovesné vločky v pizzovom těste jsou skvělé! Jak oblohu můžete použít různé suroviny podle chuti.

NejLucka NejLucka    ·   15.1.2015

Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí

Vynikající křupavá pizza bez použití droždí. Ovesné vločky v pizzovom těste jsou skvělé! Jak oblohu můžete použít různé suroviny podle chuti.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto: (1 šálek = 250 ml)

3 šálky
namletých ovesných vloček
1 hrst
celých, nemletá ovesných vloček
125 ml
teplého mléka
2 ks
vejce
3 lžíce
olivový olej
1 lžička
sůl

Omáčka:

500 g
rajčatová omáčka
1 lžíce
nasekaná petržel
1 lžíce
sušená bazalka
1 ks
česnek
sůl
pepř
koření na pizzu

Náplň:

mozzarella
šunka podle chuti
žampióny
Postup receptu
Vytisknout
  1. Příprava těsta: namleté ovesné vločky na mouku si smícháme se solí a důkladně promícháme. Přidáme vajíčka a mléko spolu s olivovým olejem. (Mléko přiléváme teplé, ale ne horké, aby se nám nesrazilo s vajíčkem).
  2. Spolu smícháme a přidáme hrst ovesných nemleté vloček. Zpracujeme těsto, které necháme odležet přibližně 30 minut, zakryté navlhčeným ručníkem (ne mokrým). Těsto má být nelepivé a měkkoučké.
  3. Takto odleželé těsto si rozválíme do požadované velikosti a můžeme nanést omáčku a ostatní ingredience.
  4. Omáčka: rajčatovou omáčku si ochutíme solí, pepřem, kořením na pizzu, česnekem, petrželkou a bazalkou. Na omáčku si navrstvíme suroviny podle chuti.%
  5. Takto připravenou pizzu si dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů cca 15 - 20 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Koolinar

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Arietty    ·   10.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Měla jsem ven ovesné vločky s vlákninou, tak jsem použila ty a nepovedlo se mi je pořádně namlet, aby působily jako mouka. Celou dobu dělání těsta jsem měla pocit, že to mám moc lepivé a tak jsem tam přidala asi až moc vloček, po uležení bylo těsto dost hutné, ale i přesto se s ním dobře pracovalo. Ve výsledku byla pizza dobrá, opravdu jsme si pochutnali a příště určitě udělám zase, jen tam dám míň vloček. Děkuji za recept!! :-))

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář