Křupavá pizza z ovesných vloček bez droždí
Vynikající křupavá pizza bez použití droždí. Ovesné vločky v pizzovom těste jsou skvělé! Jak oblohu můžete použít různé suroviny podle chuti.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto: (1 šálek = 250 ml)
3 šálkynamletých ovesných vloček
1 hrstcelých, nemletá ovesných vloček
125 mlteplého mléka
2 ksvejce
3 lžíceolivový olej
1 lžičkasůl
Omáčka:
500 grajčatová omáčka
1 lžícenasekaná petržel
1 lžícesušená bazalka
1 ksčesnek
sůl
pepř
koření na pizzu
Náplň:
mozzarella
šunka podle chuti
žampióny
- Příprava těsta: namleté ovesné vločky na mouku si smícháme se solí a důkladně promícháme. Přidáme vajíčka a mléko spolu s olivovým olejem. (Mléko přiléváme teplé, ale ne horké, aby se nám nesrazilo s vajíčkem).
- Takto odleželé těsto si rozválíme do požadované velikosti a můžeme nanést omáčku a ostatní ingredience.
- Takto připravenou pizzu si dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů cca 15 - 20 minut. Dobrou chuť!
Zdroj: Koolinar
Měla jsem ven ovesné vločky s vlákninou, tak jsem použila ty a nepovedlo se mi je pořádně namlet, aby působily jako mouka. Celou dobu dělání těsta jsem měla pocit, že to mám moc lepivé a tak jsem tam přidala asi až moc vloček, po uležení bylo těsto dost hutné, ale i přesto se s ním dobře pracovalo. Ve výsledku byla pizza dobrá, opravdu jsme si pochutnali a příště určitě udělám zase, jen tam dám míň vloček. Děkuji za recept!! :-))