Květákový koláč
Listové těsto, květák, zakysaná smetana, hořčice - ani byste neřekli, že z těchto surovin lze připravit fantastický slaný dort. Dá se jíst jak teplý, ale i studený.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 kslistové těsto
1 ksstředně velký květák
3 ksvejce
250 mlzakysaná smetana
1 PLhořčice
dle chutitymián, petrželka
špetkamuškátového květu
dle chutistrouhaný sýr
- Koláčovou formu vyložíme listovým těstem, na které dáme na růžičky rozebraný a předem uvařený květák. Posypeme nasypanými bylinkami - já neměla čerstvé tak jsem dala sušené.
- Kysanou smetanu rozšlehámne s vejci, osolíme opepříme, přidáme špetku muškátového květu a lžíci nějaké lepší hořčice. Směs nalijeme na květák a kdo chce může posypat strouhaným sýrem.
- Pak už jen vložíme do předem vyhřáté trouby a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 45 minut.
KOMENTÁŘE K RECEPTU