Kynuté bramborové vdolečky

Recept Kynuté bramborové vdolečky

Přidal: Lacusin, 25.3.2020

Kategorie: Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ano já vím, nyní je droždí velmi vzácné, ale já jsem sušené droždí měla vždy v zásobě. Pokud jste si pár balíčků pořídili ještě dříve i vy, určitě vyzkoušejte tyto fantastické housky. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Lacusin, 25.3.2020

Kategorie: Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

300 guvařených brambor
1 ksvejce
2 PLoleje
200 mlmléka
350 gpolohrubé mouky
1 balenísušeného droždí
1 lžičkasoli

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme vejce, mléko, olej, ohřáté mléko, mouku smíchanou s droždím a sůl.
  2. Vše pečlivě promícháme do hutnějšího těsta. Necháme ho na teplém místě 1 hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto nabíráme lžící, vytvarujeme kuličku, kterou zploštíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. (Mě těsto vyšlo na 20 ks). Na plechu necháme ještě 20 minut kynout.
  4. Vykynuté vdolečky potřeme vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme dozlatova, asi 20 min - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit