NejRecept.cz Pečivo Kynuté bramborové vdolečky
Kynuté bramborové vdolečky
Recept Kynuté bramborové vdolečky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Ano já vím, nyní je droždí velmi vzácné, ale já jsem sušené droždí měla vždy v zásobě. Pokud jste si pár balíčků pořídili ještě dříve i vy, určitě vyzkoušejte tyto fantastické housky. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   25.3.2020

Kynuté bramborové vdolečky

Ano já vím, nyní je droždí velmi vzácné, ale já jsem sušené droždí měla vždy v zásobě. Pokud jste si pár balíčků pořídili ještě dříve i vy, určitě vyzkoušejte tyto fantastické housky. Autor: Lacusin

80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

300 g
uvařených brambor
1 ks
vejce
2 PL
oleje
200 ml
mléka
350 g
polohrubé mouky
1 balení
sušeného droždí
1 lžička
soli
Postup receptu
Vytisknout
80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme vejce, mléko, olej, ohřáté mléko, mouku smíchanou s droždím a sůl.
  2. Vše pečlivě promícháme do hutnějšího těsta. Necháme ho na teplém místě 1 hodinu kynout.
  3. Vykynuté těsto nabíráme lžící, vytvarujeme kuličku, kterou zploštíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. (Mě těsto vyšlo na 20 ks). Na plechu necháme ještě 20 minut kynout.
  4. Vykynuté vdolečky potřeme vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme dozlatova, asi 20 min - sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář