Lasagne podle Nadi

Recept Lasagne podle Nadi

Přidal: , 11.5.2015

Kategorie: Lasagne, Zapečené, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud máte rádi lasagne, určitě si vyzkoušejte připravit tyto. Jsou fantastické. Dobrou chuť!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.5.2015

Kategorie: Lasagne, Zapečené, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

12-15 plátkůlasagní

Na masovo rajčatovou směs:

500 gmleté vepřové plece
500 gpasírovaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
1 lžičkasušené bazalky
1 lžičkasušeného oregána
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1-2 lžičkycukru
sůl
pepř

Na sýrový bešamel:

2 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
500-700 mlmléka
100 gnastrouhané goudy
1/2 lžičkymuškátového květu
sůl
špetka bílého mletého pepře

A ještě:

1 lžíceolivového oleje na vymazání pekáčku
100 gnastrouhaného parmazánu na zapečení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a restuje cca 10 minut, dokud se maso nedrolí a nezešedne. Pak přidáme pasírovaná rajčata, cukr a dusíme 30 minut do zhoustnutí. Podle potřeby dochutíme solí či cukrem.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalejeme mlékem a dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem. Na mírném ohni za častého míchání necháme provářet cca 30 minut.
  3. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou goudu a necháme rozpustit. Podle potřeby přidáme mléko. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem a dno zalejeme bešamelem. Na bešamel vyrovnáme nevařené plátky lasagní, na ně masovou směs, opět nalejeme bešamel, a tak vrstvíme do spotřebování všech surovin. Nahoře by měla být masovo rajčatová směs. Tu zasypeme parmazánem a zapékáme v troubě na 180 st. cca 20 - 30 minut. Pak necháme ve vyplé troubě ještě 15 minut "dojít".

*P.S. Důležité je, aby každý jednotlivý plátek lasagní byl zcela potopen v bešamelu nebo masovo rajčatové omáčce. Pokud tomu tak nebude, vysuší se, ztvrdne a bude nepoživatelný.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit