Měkoučké medové šneky
V jednoduchosti je krása a samozřejmě v tomto případě i chuť. Vynikající měkké, nadýchané medové těsto, nádivka z kardamonu a pomerančové kůry. Autor: Jaja79
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
55 gmáslo
120 mlmléko
60 mlmed
1 bal.sušené droždí
1 lžícekr. cukr
60 mlhorká voda
1 ksvejce
500 gpolohrubá mouka
1 lžičkasůl
Nádivka:
100 ghnědý cukr
1 lžičkamletý kardamon
1 lžícenastrouhaná pomerančová kůra
1 bal.vanilkový cukr
Na potření:
4 lžícerozpuštěné máslo
- Rozpustíme máslo, přidáme mléko a med. Mícháním hmotu spojíme.
- V druhé misce smícháme droždí s cukrem, zalijeme ho horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Potom přidáme máslo s mlékem a medem, rozšlehané vajíčko a postupně přidáme mouku smíchanou se solí. Vyhneteme hladké těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou 1 hodinu.
- Hnědý cukr smícháme s kardamonem, pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU