NejRecept.cz Dezerty Moučníky Měkoučké medové šneky
Měkoučké medové šneky
Recept Měkoučké medové šneky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

V jednoduchosti je krása a samozřejmě v tomto případě i chuť. Vynikající měkké, nadýchané medové těsto, nádivka z kardamonu a pomerančové kůry. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   7.11.2015

Měkoučké medové šneky

V jednoduchosti je krása a samozřejmě v tomto případě i chuť. Vynikající měkké, nadýchané medové těsto, nádivka z kardamonu a pomerančové kůry. Autor: Jaja79

Suroviny

Těsto:

55 g
máslo
120 ml
mléko
60 ml
med
1 bal.
sušené droždí
1 lžíce
kr. cukr
60 ml
horká voda
1 ks
vejce
500 g
polohrubá mouka
1 lžička
sůl

Nádivka:

100 g
hnědý cukr
1 lžička
mletý kardamon
1 lžíce
nastrouhaná pomerančová kůra
1 bal.
vanilkový cukr

Na potření:

4 lžíce
rozpuštěné máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rozpustíme máslo, přidáme mléko a med. Mícháním hmotu spojíme.
  2. V druhé misce smícháme droždí s cukrem, zalijeme ho horkou vodou a necháme 5 minut odstát. Potom přidáme máslo s mlékem a medem, rozšlehané vajíčko a postupně přidáme mouku smíchanou se solí. Vyhneteme hladké těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou 1 hodinu.
  3. Hnědý cukr smícháme s kardamonem, pomerančovou kůrou a vanilkovým cukrem.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na pomoučené pracovní desce do obdélníku (cca 25 x 30 cm). Těsto potřeme rozpuštěným máslem, posypeme nádivkou a srolujeme.
  5. Ostrým nožem nakrájíme na 2,5-3 cm kousky, které ukládáme na papírem vyložený plech tak, aby zůstal mezi nimi volný prostor. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout cca půl hodinu.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář