Minestrone - italská zeleninová polévka

Tradiční zeleninová polévka na italský způsob.

Recept Minestrone - italská zeleninová polévka

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gmražená italská směs zeleniny
100 gmakarony
30 gpórek
1 ksvětší cibule
2 ksrajče
1-3 ksstroužek česneku
olivový olej
nové koření
pepř
sůl
voda

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji si osmahneme italskou směs zeleniny (mrkev, paprika, hrášek, kukuřice, zelené fazolky, brokolice, květák). Nakrájíme si rajčata, cibuli, pórek a přidáme je o opražené zelenině.
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Přidáme 1 l vody a přivedeme do varu. Přidáme nové koření, pepř, osolíme podle chuti a přidáme celý, nekrájeného česnek. Když nám voda začne vřít, zmírníme oheň a vaříme, dokud se nám neuvaří zelenina.
  3. Když máme zeleninu měkkou, pomocí děravé vařečky si oddělíme menší množství zeleniny a pomocí mixéru ji rozmixujeme na kaši.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Do vývaru přidáme těstoviny a vaříme ji cca 10 minut. Rozmixovanou zeleninou si zahustíme polévku a necháme zakrytou pokličkou odstát cca 15 minut.
  5. Podáváme. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie