Obrácený hruškový koláč - ovocný koláček našich babiček

Tak po dlouhé době, kdy se mi nechtělo vůbec držet foťák v kuchyni, jsem se znovu vrhla na nafocení jednoho receptu pro vás. Jednoduchý, chutný, sladký a ovocný. Použila jsem hrušky a řeknu vám pravdu, velmi se těším na domácí ovoce. Pochutnali jsme si všichni a koláček zmizel z formy za pár minut. Ozdobila jsem šlehačkou, můžete ještě udělat nějaký klasický vanilkový krém, ale podle mě vůbec netřeba. Autor: Lacusin

Přidal:, 24.4.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Obrácený hruškový koláč - ovocný koláček našich babiček

Suroviny

Těsto:
3 ksvejce
100 gkr. cukru
100 gmásla
100 mlmléka
350 gpolohrubé mouky
1 kskypřící prášek
Náplň:
2 kshrušky
1 ksskořicový cukr
50 gmásla

Postup přípravy

  1. Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení. Na papír dáme plátky másla, pokrájené hrušky a zasypeme skořicovým cukrem.
  2. Dáme do rozpálené trouby na 180 °C na 10 minut.
  3. Mezitím si připravíme těsto. Vejce, cukr, změklé máslo, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva zamícháme a vlijeme na předpečené hrušky.
  4. Vrátíme do trouby a upečeme dozlatova (asi 15 minut). Upečení zkontrolujeme špejlí. Upečený koláč necháme vychladnout, překlopíme, sundáme papír a podáváme se šlehačkou.