NejRecept.cz Maso Vepřové maso Obrácený vepřový řízek
Obrácený vepřový řízek
Recept Obrácený vepřový řízek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Pečeme naopak, ale je to tak fantastické, že jedna porce vám bude málo. K tomu bramborová kaše nebo bramborový salát. Autor: sonizna

sonizna    ·   5.9.2016

Obrácený vepřový řízek

Pečeme naopak, ale je to tak fantastické, že jedna porce vám bude málo. K tomu bramborová kaše nebo bramborový salát. Autor: sonizna

Suroviny
900 g
vepřová plec
12 lžic
strouhanka
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
pepř černý mletý
2 ks
vejce
30 ml
olej slunečnicový
6 plátků
anglická slanina
2 ks
cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřovou plec nakrájíme na šest plátků, každý osolíme a opepříme.
  2. Jeden řízek položíme na vál, kde ho budeme klepat, posypeme z jedné strany lžící strouhanky, překryjeme sáčkem a naklepeme. Otočíme, posypeme druhou lžící strouhanky, překryjeme sáčkem a znovu naklepeme. Totéž opakujeme se všemi ostatními řízky.
  3. Poté vyšleháme vajíčka se dvěma lžícemi vody a řízky v nich obalíme. Ihned smažíme dozlatova a skládáme do pekáčku.
  4. Na spodek pekáčku dáme nakrájenou cibuli na plátky, na to dáme tři plátky masa a na každý plátek masa dáme slaninu. Posypeme druhou cibulí nakrájenou na plátky a naskládáme další tři plátky masa, na které dáme slaninu.
  5. Pečeme 40 minut na 180 °C.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář