Pikantní vepřová plec

15 minutová záležitost a hlavně chutná. Miluji recepty, kde netřeba dlouho stát v kuchyni za sporákem. Masíčko, zelenina a celé to posypané pikantním kořením. Pokud nemáte rádi pikatné jídlo, zkuste přidat například kari koření. Já obměňuji koření, abychom neměli pocit, že stále jíme to samé. Někdy přidávám grilovací koření, někdy sušené bylinky, někdy dám kari koření a někdy kurkumu. Autor: Kocmax

Přidal:, 16.6.2017
Kategorie: 15 minutovky, Hlavní jídla
Pikantní vepřová plec

Suroviny

200 glibové vepřové plece
1 ksvelká paprika
1 ksvelká cibule
dle chutipikantní koření Podravka
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Maso, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a společně zprudka opečeme na sucho na teflonové pánvi.
  2. Když se maso zatáhne, přidáme koření a sůl.
  3. Podáváme se zeleninou a koprovo jogurtovým dresinkem. Jako příloha se hodí kaiserka, houska, bageta nebo tortilla.
  4. Důležité je maso připravovat zprudka, aby nepustilo šťávu a neztvrdlo.

Můj blog: Vaříme bez tuku