Pikatní medová křidélka

Při vánočním pečení jsem ubral trochu medu a použil jsem ho na marinádu. V ní jsem marinoval kuřecí křidélka. Trochu pikantní, slané, sladké. Pro někoho je tato kombinace chutí extrémní, ale mohu říci, že je to fantazie. K tomu kusem čerstvého křupavého chleba, mňam. Autor: wooddy

Přidal:wooddy, 10.12.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Pikatní medová křidélka

Suroviny

Kuře:
1,5 kgkuřecích křidélek
Marináda (PL - polévková lžíce, KL - kávová lžička)
5-8 PLmed
dle potřebyštáva z většího citrónu
10 PLkečup (ostrý)
3 KLchilli
1 KLcurry
1 KLsůl
4-6 stroužkůčesnek
2 PLworchesterové Omáčky
1 PLsojové Omáčky
3 PLolej

Postup přípravy

  1. Křidélka opláchneme, odkrojíme špičatou přední část bez masa. Zbylé častí v kloubu rozdělíme, z medu a zbylých surovin uděláme marinádu do které vložíme křidélka.
  2. Pořádně prohníst ať se dostane všude, kam má“ a dáme alespoň na 4h do lednice ( já si je dělám den dopředu, takže je nechávám 24h – vyplatí se počkat). Rozložíme na plech a dáme na 40 min péct do předehřáté trouby na 200°
  3. Poznámka: Doporučuji jako přílohu domácí chlebík. Z omáček se nejlépe hodí domácí tatarka, tzaciky, barbecue, nebo bílý jogurt lehce osolený s lžící kečupu a nakrájenými nakládanými Jalapeňos.