Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky  

Recept Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky  
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající krém s DELI tyčinkami. Vyzkoušela jsem jednou tento krém, ale s čokoládovou příchutí. Tentokrát jsem zvolila pistáciovou příchuť a bylo to také chuťově skvělé. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

350 ghladké mouky
3 sáčkypistáciového pudinku
150 gcukr moučka
230 gtuku (Hera)
2 ksvejce
1 ksžloutek
špetkasoli

Krém:

55 gkrupicový cukr
3 kspistáciové DELI tyčinky oloupané z čokolády
75 gpistáciové polevy (kupované)
70 mlmléka
75 gmásla

Poleva:

130 gpistáciové polevy (kupované)
70 gztuženého tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Těsto:
    Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet (já nechávám přes noc).
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě asi na 180 stupňů upečeme (cca 7-12 min. - sledujeme). Cukroví pečeme tak dlouho, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Po upečení necháme vychladnou.
  3. Polovinu tvarů namáčíme do pistáciové polevy a zdobíme dle vlastní fantazie. Slepujeme pistáciovým krémem.
  4. Krém:
    V hrnci smícháme mléko s cukrem a oloupanými DELI tyčinkami. Směs vaříme až do úplného rozpuštění tyčinek. Odstavíme, přidáme pistáciovou polevu a metličkou mícháme, dokud se poleva úplně nerozpustí. Takto připravený základ na krém necháme vychladit v lednici až do druhého dne. Druhý den si připravený krémový základ vyndáme z lednice. Máslo vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pistáciový základ.
  5. Poleva:
    Nalámanou čokoládu a pokrájený tuk rozehřejeme ve vodní lázni.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit