NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky  
Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky  
Recept Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky  
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   15.11.2019

Pistáciové cukroví s krémem z DELI tyčinky  

Vynikající krém s DELI tyčinkami. Vyzkoušela jsem jednou tento krém, ale s čokoládovou příchutí. Tentokrát jsem zvolila pistáciovou příchuť a bylo to také chuťově skvělé. Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
hladké mouky
3 sáčky
pistáciového pudinku
150 g
cukr moučka
230 g
tuku (Hera)
2 ks
vejce
1 ks
žloutek
špetka
soli

Krém:

55 g
krupicový cukr
3 ks
pistáciové DELI tyčinky oloupané z čokolády
75 g
pistáciové polevy (kupované)
70 ml
mléka
75 g
másla

Poleva:

130 g
pistáciové polevy (kupované)
70 g
ztuženého tuku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet (já nechávám přes noc).
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě asi na 180 stupňů upečeme (cca 7-12 min. - sledujeme). Cukroví pečeme tak dlouho, dokud jeho okraje nezačnou lehce zlátnout. Po upečení necháme vychladnou.
  3. Polovinu tvarů namáčíme do pistáciové polevy a zdobíme dle vlastní fantazie. Slepujeme pistáciovým krémem.
  4. Krém:
    V hrnci smícháme mléko s cukrem a oloupanými DELI tyčinkami. Směs vaříme až do úplného rozpuštění tyčinek. Odstavíme, přidáme pistáciovou polevu a metličkou mícháme, dokud se poleva úplně nerozpustí. Takto připravený základ na krém necháme vychladit v lednici až do druhého dne. Druhý den si připravený krémový základ vyndáme z lednice. Máslo vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pistáciový základ.
  5. Poleva:
    Nalámanou čokoládu a pokrájený tuk rozehřejeme ve vodní lázni.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář